Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση!


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια όμορφη πρώτη συνάντηση στην οποία είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετά θέματα, να συζητήσουμε, να διαπιστώσουμε τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς όλων, μικρών και μεγάλων που γέμισαν με το παραπάνω την τάξη που μας παραχώρησε το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων. Στην τάξη αυτή, με τη αρωγή των καθηγητών Πληροφορικής του σχολείου και, ιδιαίτερα, τη φροντίδα της κας. Μαραβέλια ώστε όλα να λειτουργήσουν σωστά - από το δίκτυο μέχρι τους υπολογιστές και το διαδραστικό πίνακα - είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να δηλώσουμε το παρόν για τη συνέχεια.

Μαζέψαμε έτσι αρκετές ιδέες που θα τις επεξεργαστούμε για να δούμε τους καλύτερους τρόπους ώστε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα των μCoders, στο βαθμό και στα αντικείμενα που ενδιαφέρουν πραγματικά και να καλλιεργήσουμε το σπόρο (ή το "μικρόβιο") που άγγιξε σήμερα μια γεμάτη τάξη από μαθητές του Γυμνασίου - επίδοξους μικρο-Προγραμματιστές αλλά και όχι μόνο!



Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από τους μCoders, σημαντικό ενδιαφέρον υπήρχε και από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς. Αξιοσημείωτη και η παρουσία του κ. Ευάγγελου Κανίδη, Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής.

Η συνάντησή μας εκτός από τη συμμετοχή, ξεπέρασε και την εκτιμώμενη διάρκεια - το σημαντικό ενδιαφέρον και η διάθεση να ανταλλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, είχε αποτέλεσμα να ... ξεφύγουμε από τους χρόνους του προγράμματος. Στις 2+ ώρες που είχαμε στη διάθεσή μας, η συζήτηση μοιράστηκε στα παρακάτω θέματα:
  1. Εισαγωγή
  2. Διαγωνισμοί πληροφορικής
  3. Πληροφορική & Επαγγελματική σταδιοδρομία
  4. Προγραμματίζοντας για κινητά
  5. Κατασκευή HTML σελίδων
  6. HTML5 apps & επίδειξη του Raspberry PI
  7. Συζήτηση - Επίδειξη - Επόμενες δράσεις

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: